Download Üye Girişi
 
 
Kurumsal Kimlik Ürünler Referanslar WaterİON Uygulamaları WATERİON BAYİİLERİMİZ Haberler Videolar İletişim
 
Waterion ile 7/24 Kesintisiz Temiz Havuz
Serpme klorla havuz bakımı
GELENEKSEL VE EN YAYGIN -SERPME KLORLA HAVUZ BAKIM SİSTEMİ.

Bir dereceye kadar klor ve brom yüzme havuzu suyunu sterilize etmek için en geleneksel bir yoldur. . Klor ve brom, organik maddeler yok etmede son derece etkilidir. Havuzları kullananların çoğunun  popüler seçimi ve tercihidir.Ancak, organik maddelerin saldırısı görüldüğünde,kullandığımız klor ve brom, havuz için kullandığımız olmazsa olmaz diğer teçhizatlar ve yüzücüler için tehlikeli, aşındırıcı, yakıcı, zehirli kimyasallar sınıfındadır.

   Havuz suyunda serpmeyle gelişi güzel atılan klor, kötü koku üretir,cilt ve gözlerimiz için tahriş edicidir. Klor, organik maddelerin saldırısı ile her an karşı karşıyadır. Bu durum kloru organik maddelerle birleşmeye götürür ve bağlı klor dediğimiz duruma düşer. Klorun bu maddelerle birleşmesi kloru, kloramin haline dönüştürür. Bu durum fazlalaştığında, organik atık olarak da bilinen kansere yol açan madde oluşur. Maalesef havuz bakımcılarımız havuzda klor ölçümü yaparken bağlı klor ölçümünü genelde hafife alırlar. Aslında en çok dikkatli olunacak bu durumu derhal çözmelidirler. Sağlık bakanlığı bunun sınırlamasını 0,2 ile 0,6 arası tespit etmiştir. Klorun havuza verilmesi genelde  açık alanda havuz suyuna serpme olarak yapılmaktadır.

 Ancak serpme sırasında çevredeki insanlar solunum yoluyla bu tehlikeli ve ciğerlerimizi yakan maddeyi solumaktadırlar. Stok odasının da belirli havalandırma şartlarına uygun olması gerekir. Uçucu olan bu maddenin, odanın dışına çıkmasını önlemek üzere bir çare düşünmek gerekir. Kimyasalların stoklandığı ambalajların, içindeki kimyasalı iyi sakladığına dikkat edilmelidir. Çalışan kişini odaya girerken ve bilhassa ambalajı açarken burnunu ve ağzını çok iyi kapatan  maske kullanması kişinin geleceği için şarttır.
   Klor ve brom ürünler, yüksek maliyetlerinin ötesinde, manuel bakım gerektirmez! Elbette, ekstra otomatik besleyici ve dozajlama sistemleri ek olarak bir maliyet getirecektir. Ancak tercih kloru satın alıp anlatıldığı şekilde kullanmaktansa dozajlama sistemi koymak çalışan kişiyi,bir takım risklerden korumak için alınan çok akıllı bir tedbir olacaktır. Bu süreçte ne olursa olsun, suda yükse dozda klor tutarak, yüzenlerin yüksek klor talebini yerine getirmeye çalışmanız, havuzlarda çözümü imkansız bir çok sorunlara sebep olabilir.
   Kalıntı klor düzeyleri yüksek hava sıcaklığından etkilenir;havuzda karmaşık kimya etkileşimlerine sebep olur. 
 

Havuzda yüzen insanların sayısı, pH, fosfat ve nitrat düzeylerini arttırır. Bu durumda siz daha fazla klor atarsınız. Ancak, klorun vazifesini yapamadığını, şaşırarak gördüğünüzde tekrar tekrar klor atmaya kalkarsınız. Bu durum aslında sizin daha fazla parayı, boşu boşuna havuz bakımına harcamanızdan başka bir şeye yaramaz. Bunu fark etmeniz harcadığınız parayı geri getirmeyecektir.

   Ayrıca, klor, havuz suyunda çoğaldıkça üstüne çektiği yüksek  elektrikle suyun iletkenliğinin artmasına sebep olur. Neticede çok klor kullanmış, bu kloru organik maddelerle birleştirip kloramin elde etmiş, kansorejen bir durum yaratmış, suyun iletkenliğini arttırmış ve tekrar bunları yok etmek için çalışmalar başlatmışsınızdır. Bu ara siz bu kadar para harcarken, havuza atlayanların dışarı sıçrattığı su, yüzmeden sonra mayolarda kuruyan sular, suyun bir kısmını boşaltıp taze su ilavesi, suda biriken maddeleri ters yıkama ile doğaya attığınız su hem ekonomik olarak hem de doğaya verdiğimiz zarar olarak size geri dönecektir. Neticede geleneksel serpme klor sistemine  daha az bağımlılık daha az para harcamanız ve daha az çevreye zarar vermeniz anlamına gelir.